Като втора точка да бъде включено ратифицирането на споразумение между българското

...
Като втора точка да бъде включено ратифицирането на споразумение между българското
Коментари Харесай

Депутатите влязоха в лют спор по темата за даване оръжие на Украйна

Като втора точка да бъде включено ратифицирането на съглашение сред българското и украйнското Министерство на защитата за въоръжение, техника и муниции. Двете точки ще се гледат на закрито съвещание, откакто единствено 46 депутати от Българска социалистическа партия и " Възраждане " гласоподаваха срещу, а повече от 150 я поддържаха, посочи " Новини. бг ".

 

Кое е спешността да вкарате в пленарна зала точно предоставяне на оръжие на Украйна, това ли е най-важния въпрос св момента? Какво се случи нощес, че през днешния ден да е първа точка? Превръщаме се в общоприет щаб на защитата, а не като национално заседание. Относно Шенген имаме голям проблем, през това време се вкарват закони за увеличение на МРЗ. Дори 24 часа не може да работите за страната си, а изпълнявате избрани поръчки. Тази неотложност не е нужна, да го създадем другата седмица, да се прегледа на закрито съвещание. Не и силово през днешния ден да употребявате правилника. Моля ви, сътрудници, дано това да се кара по естествен ред, не оръжието е най-важно за страната ниТова заяви зам.-председателят на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

 

По думите му тематиката за предоставяне на оръжие за Украйна не е от неотложност и може да бъде включена в дневния ред на парламента другата седмица. 

 

Започвате деня с ботуши няма смисъл да наритвате Народното събрание от сутринта, без да дадете опция да се разиска дневния ред. Решението влиза в зала без да е минало през председателския съвет. Това разяснява Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. 

Депутатът настоя за 30 минути отмора и председателски съвет, на което предлагането да се разиска. От своя страна Росен Желязков съобщи, че се намират в режим на гласоподаване. 

 

Свиленски предложи Законът за учебното и предучилищното обучение, който е по-голям от военната помощ да стане точка първа. Иван Ченчев от Българска социалистическа партия също предложи разбъркване на точките, само че и то не срещна поддръжка от депутатите. На собствен ред Георги Гьоков предложи точка първа в дневния ред да стане Закона за водите препоръчан от  " Възраждане ".

Половината депутати на " Възраждане " напуснаха пленарната зала и в нея останаха единствено девет техни представители.

 

От Коалицията на войната казахте, че тези закони не ви интересуват - възобновями източници на сила, безвъзмездни учебници, а да ни вкарате във война. Нека видят българските жители лицемерието ви. Никой не е обещавал война - обещавахте ниски цени, високи приходи, Плана за възобновяване, в границите на 15 мин всичко това се срути, казахте, че не ви е значимо, а по-важно е да пратите самолети с оръжие в Украйна, съобщи Свиленски в нова процедура. 

 

Той се обърна към ГЕРБ като уточни: Проф. Габровски още през днешния ден би трябвало да върне мандата и да каже: аз имам едно само изискване да пратим оръжие за Украйна, това сплотява 160 народни представители. И предложи чуването на районния министър Иван Шишков да стане точка първа в дневния ред. 

Христо Иванов от " Демократична България " се обърна към председателстващия Желязков, да не позволява от трибуната да се плашат българите и се употребява антиевропейска реторика.

 

Това е безусловно безконтролно. С " Възраждане " желаете да се визиите за Коалиция на мира. На съветския мир ", съобщи съпредседателят на Демократична България по адрес на държанието на Българска социалистическа партия. Депутатите излязоха в 15 минути отмора като бяха приканени да изключат мобилните си устройства, с цел да стартира закритото съвещание, свързани с военната помощ за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР